2012. október 8., hétfő

Összefogás az Internet védelmében

Az első internetre specializálódott lobbicsoport közzétette programját, és tagjainak névsorát. A tagok között szerepel többek között a Facebook, Google és az Amazon is.


Az internet az egyik legnagyobb hajóereje mára a gazdasági növekedésnek és a jólétnek, amelyet valaha ismertünk. Az Internet Association egy olyan platform, ami lehetővé teszi az egyének és szervezetek közötti azonnali kommunikációt, függetlenül a földrajzi, illetve politikai határoktól - olvashatjuk a szervezet programjában. Ebben a programban három fő célt határoznak meg: 
  1. az internet szabadságának védelme, 
  2. innováció és gazdasági növekedés támogatása
  3. internethasználók képviseletét.
Az Internet Association tagjai:  Amazon.com, AOL, eBay, Expedia, Facebook, Google, IAC, LinkedIn, Monster Worldwide, Rackspace, salesforce.com, TripAdvisor, Yahoo!,  Zynga. 

Az Internet szabadságának védelme
Támogatják azon politikai törekvéseket, amelyek védik és elősegítik az internet szabadságát. Meg szeretnék őrizni az internet szerepét a szabad vélemény nyilvánításban, és hogy a szolgáltatók nem felesősek az internetfelhasználók tevékenységeiért. Fellépnek és ellenzik az olyan törvényjavaslatok elfogadását, mint a PIPA, SOPA és az ACTA melyek az internet szabadságát korlátozzák


Innováció és gazdasági növekedés támogatása
Támogatják azokat a törekvéseket, melyek biztosítják, hogy a felhasználók, a vállalkozók, és a kormányok kiválaszthassák, hogy mely internetes platformokat és technológiákat használják. Ezen döntések nélkül korlátozza szabályozási struktúrákat, és nem tud lépést tartani. Ennek gyakran nem kívánt következménye, hogy gátolja az innovációt.

Internethasználók képviselete

Az internet alapú technológia, most hogy sokféle felhasználó van jelen; ellenőrzik a tartalmakat, a szolgáltatások kapcsolatát az eszközökkel, és az általuk használt alkalmazásokat. A számítástechnikai és a mobil forradalom azt jelenti, hogy ezeket a felhasználókat többé nem köthetik helyhez az eszközök. A tömeg számítástechnika tette lehetővé a vállalkozások, és magánszemélyek számára a nagy tárhelyet anélkül, hogy vásárolnia kellene valamilyen szoftvert.
Az Internet Association támogatja azon törekvéseket, melyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók teljes mértékben ki tudják használni a termékek innovációját; és ezt a technológiát ne korlátozzák az állami megbízások.

Michael Beckerman az Internet Association vezérigazgatója hangsúlyozta a csoport nyilatkozatában, hogy a társaság mögött álló vállalatok versenytársak, de elismerik, hogy szükség van az együtt működésre ahhoz, hogy az Internet szabadsága mellett kiálljanak Washingtonban.

Források:
Együtt lobbiznak a Szilícium-völgy titánjai - Index-tech

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése